Akutt tannbehandling

Tannverk og skader på tennene kan være ubehagelig og smertefullt. Noen ganger er det behov for akutt undersøkelse og behandling hos tannlege. Vi strekker oss langt for å raskt gi deg den hjelpen du trenger.

ung kvinne på tannundersøkelse hos tannlegen

Når bør jeg ha akutt time til tannlege?

  • Ved skade på en eller flere tenner
  • Ved sterke smerter eller vedvarende ubehag
  • Ved hevelse rundt tann eller i ansiktet

Skader mot kjeve og munn bør undersøkes så fort man har tid etter skaden skjedde for å kunne se endringer etter hvert som tiden går og dermed få gjort riktig behandling til riktig tid. Ring tannklinikken for å få råd om hva du bør gjøre. 

Hva gjøres på akuttbehandlingen?

Når du kommer til oss så tar vi ofte bilder og undersøker hvor og hva skaden er. Akuttbehandlingen tar sikte på å fjerne den akutte plagen og man må ta høyde for at man må komme tilbake en gang senere for å gjøre ferdig behandlingen når smertene er borte. Dette er skader som ofte gir delvis Helfo-refusjon og kan være dekket av forsikring dersom du har det.

Vi prioriterer akutt-timer

Hvis du har behov for akutt behandling så anbefaler vi at du ringer til klinikken slik at vi kan sette opp time raskest mulig. Vi prioriterer deg med akutte behov. Utenfor våre åpningstider, ta kontakt med tannlegevakten i Trondheim.