Periodontitt

Periodonitt, eller pyrea, er en tannkjøttsykdom. Tannkjøttsykdom kommer av en type bakterier som ikke lager hull, men trives i tannkjøttskanten. Dette gir en kronisk irritasjon i tannkjøttet som fører til at beinet som fester tannen forsvinner gradvis. Hvis periodontitt ikke behandles kan det føre til at tennene mister feste i kjeven og til slutt må trekkes ut. Tannkjøttsykdom oppdages ofte i ung voksen alder og kan være relatert til visse medisinske tilstander eller genetiske faktorer. Uansett årsak er grundig daglig renhold og jevnlige besøk hos tannlegen for rens av plakk og tannstein det som kan bremse utviklingen.

Er periodontitt relatert til andre helseproblemer?

Periodontitt kan være relatert til andre helseproblemer, som diabetes og hjertesykdom. Det kan også øke risikoen for å utvikle disse tilstandene.

Hva er symptomene på periodontitt?

Symptomene på periodontitt inkluderer blødende tannkjøtt, ømhet eller smerte i tannkjøttet, løse tenner eller tilbaketrukket tannkjøtt.

Hva bør jeg gjøre hvis jeg tror jeg kan ha periodontitt?

Hvis du mistenker at du kan ha periodontitt så bør du dra på en tannundersøkelse. Du kan bestille time til undersøkelse her.