Tannrens

Tannrens er en rengjøring av tennene, der du fjerner tannstein, belegg og misfarging. Dette etterlater rene tenner som kjennes glatt og er lett å rengjøre med tannbørsten. Vi benytter oss av moderne utstyr, noe som gjør behandlingen til en mer behagelig opplevelse. 

Hvorfor er det viktig med grundig rengjøring av tennene?

Tannrens hjelper deg å opprettholde en god munnhygiene og sunne, sterke tenner. Det hindrer bakterieansamlinger, plakkdannelse og tannsykdommer i munnen din.

Hva kan skje hvis jeg ikke går til tannrens?

Hvis plakk får danne seg uforhindret på tennene dine, kan det utvikle seg til betennelse i både tenner, tannkjøtt og gom. En profesjonell tannrens forebygger tannkjøttsykdommer som gingivitt, periodontitt og karies.

Hvordan renser vi tennene?

Vi vil først undersøke munnen din grundig, før tennene blir renset for belegg og plakk. Ved behov vil vi også fjerne tannstein. Vi benytter oss ofte av såkalt Airflow, hvor tennene rengjøres med en blanding av vann, smaksatt pulver, og trykkluft. Airflow kommer til på vanskelige steder, der man ikke kommer til med tannbørste eller tanntråd. Airflow fjerner både bakterier, plakk og overflatemisfarging på tennene. Du får rene tenner og et hvitere smil.

Hva kan jeg selv gjøre for å få god munnhygiene?

  • Tannpuss: Puss tennene dine ofte, helst etter hvert måltid. Bruk tannstikkere og tanntråd etter måltider.
  • Unngå mange mellommåltider og reduser syrlige eller sukkerholdig matvarer til et minimum.
  • Konsultasjon: Gå til tannlege og få undersøkt og renset tennene minst en gang i året.

Hvor ofte bør jeg gå til tannrens?

Formen og posisjonen på tennene dine er avgjørende for hvor lett det dannes belegg. I tillegg er det avgjørende med gode rutiner for munnhygiene. Noen velger å gå til tannrens 3-4 ganger i året, mens andre synes det er nok med en gang per år eller sjeldnere. Tannlegen vil kunne si noe om hvor ofte tannrens er nødvendig for dine tenner.